Σκοπός της απεντόμωσης είναι η καταπολέμηση κάθε είδους εντόμων τα οποία αναπαράγονται μέσα στα κτίρια, δημιουργούν εστίες μολύνσεως, και η παρουσία τους εγκυμονεί κινδύνους για το ανθρώπινο περιβάλλον. Ενδεικτικά αναφέρουμε κατσαρίδες, μύγες, ψύλλους, κοριούς, κ.λ.π. Οι μέθοδοι με τις οποίες μπορούμε να πραγματοποιήσουμε εφαρμογές απεντόμωσης είναι οι ακόλουθες:
 apentomosi 01 ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΜΕ ΨΕΚΑΣΤΗΡΕΣ ΧΑΜΗΛΗΣ ΠΙΕΣΕΩΣ

Ψεκασμός με εντομοκτόνο σε όλα τα σημεία. Ο ψεκασμός εξασφαλίζει την σωστή αναλογικά ποσότητα φαρμάκου σε ακτίνα 60cm. Επίσης με την πίεση που το υγρό εξέρχεται από τον ψεκαστήρα, διαχέει πιο εύκολα το φάρμακο σε χαραμάδες και άλλα σημεία που πιθανόν να υπάρχουν εστίες εντόμων.

apentomosi 02  

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΜΕ ΨΕΚΑΣΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ

Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιείται για εφαρμογές σε εξωτερικούς χώρους και γενικότερα όταν έχουμε να καλύψουμε μεγάλες επιφάνειες, να ψεκάσουμε δένδρα κ.λ.π.

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΜΕ ΝΕΦΕΛΟΨΕΚΑΣΜΟ

Με ειδικά μηχανικά μέσα (foger), ισχυρό διάλυμα εντομοκτόνου εξαερώνεται και διοχετεύεται προς όλες τις κατευθύνσεις. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται για απεντομώσεις σε κενούς χώρους, σε κανάλια, και γενικότερα σε σημεία και χώρους που δεν υπάρχουν βέβαια άνθρωποι ή τρόφιμα και δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άλλη μέθοδο.

apentomosi 03

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΜΕ GEL

Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου αυτής είναι ότι μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα τα σημεία, όπως σχισμές τοίχων, χαραμάδες, κάτω από πάγκους, πρίζες, σπασμένα πλακάκια, κ.λ.π. Μία σταγόνα gel είναι δυνατόν να προκαλέσει τον θάνατο εκατοντάδων εντόμων. Με την εφαρμογή της μεθόδου αυτής έχουν παρατηρηθεί ίχνη κανιβαλισμού των εντόμων, όπου ένα έντομο τρώει νεκρό έντομο, και έτσι μεταφέρει αλυσιδωτά το φάρμακο. Τo gel δρα στο νευρικό σύστημα των εντόμων. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.

Η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται σε περιπτώσεις όπου υφίσταται σοβαρό πρόβλημα ερπόντων ή ιπτάμενων εντόμων, το οποίο δεν μπορεί να καταπολεμηθεί με τις συνηθισμένες μεθόδους.

apentomosi 04

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΜΕ ΥΠΟΚΑΠΝΙΣΜΟ

Η εφαρμογή της μεθόδου αυτής απαιτεί κατάλληλη προετοιμασία του χώρου η οποία προϋποθέτει κλείσιμο κάθε ανοίγματος (πόρτες, παράθυρα, αεραγωγούς κτλ.) προκειμένου να αποφευχθούν οι διαρροές του καπνού.

Στην συνέχεια η διαδικασία προβλέπει την διάχυση καπνού με την βοήθεια ειδικής συσκευής σε χώρο οποίος θα πρέπει εν συνεχεία να παραμείνει κλειστός από 4 - 5 ώρες. Η μέθοδος αυτή μπορεί να είναι απόλυτα αποτελεσματική γιατί ο καπνός διεισδύει παντού, ακόμη και σε σημεία στα οποία δεν μπορεί να φτάσει το εντομοκτόνο με τις συνηθισμένες μεθόδους ψεκασμού.

AMET - ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣ - ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ, Αρκαδίας 15, Αθήνα, 115 26 τηλ.:210 6924784, 210 6924027, amet@amet.gr  | ISO | ΑΔΕΙΑ |